Ruta de les Mines i els Dinosaures

Sortim de Cadí Vacances en direcció sud, cap a Saldes, però abans d’arribar-hi, al Coll de la Trapa, ens desviem per una carretera a la dreta que indica Vallcebre.  Seguim per boscos frondosos de pi negre fins a trobar el Jaciment de Fumanya, una gran paret inclinada on es poden veure unes autèntiques petjades dels dinosaures que en temps remots habitaven aquestes contrades.

Si ens arribem a  Vallcebre podrem visitar l’exposició permanent “M.A.Milions d’Anys”, que ens mostra el món sorprenent de la panteologia.

Si continuem per la carretera, passada una gran bassa d’aigua, ens desviem a la dreta i seguim per la carretera de Cal Marxa fins trobar la BV4025 que ens condueix directament a Sant Corneli i el Museu de les Mines de Cercs.

Aquesta colònia de miners es va fundar a finals del segle XIX per allotjar la població que treballava a les mines de carbó. Actualment constitueix un dels núclis miners millor conservats de Catalunya i de la península ibèrica.

El museu consta de quatre espais oberts al públic: les sales d’exposició permanent, un pis de la colònia, la sala d’audiovisuals i la galeria de Sant Romà, on hi entrarem amb un tren miner i veurem el treball de l’interior de les galeries.

Per tornar prenem la carretera  de Sant Corneli cap al Jou i sortim a la B400.