1. Bagà: Centre històric

Mereix una visita la part antiga de la població, construïda sota el Palau dels Pinós i resguardada per les antigues muralles. Destaca per la seva bellesa la Plaça Galceran de Pinós, plaça porxada amb edificis de notable antiguitat i tot el conjunt del nucli antic medieval.

Mercat setmanal: Dimecres.

Visita el Palau de Pinós, residència dels Barons de Pinós al segle X. Avui, aquest bé cultural d’interès nacional acull el Centre Medieval i dels Càtars. A través de les sales, diferents personatges ens explicaran el lligam dels càtars amb les nostres contrades i coneixerem el ric passat de la capital històrica de l’alt Berguedà.

Declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO –conjuntament amb totes les falles del Pirineu–, la Fia-Faia té lloc cada 24 de desembre des de temps immemorials com una litúrgia de culte al foc. Els fallaires pugen a una muntanya i encenen una foguera quan comença a fer-se fosc, i tot seguit transporten les faies cap a la vila. Tot plegat acaba a la plaça Porxada amb danses i jocs de foc.