6. Saldes: Mirador de Gresolet, Centre Astronòmic i Trobada d’Acordionistes de Maçaners

El Mirador de Gresolet és un balcó construït damunt d’una cinglera a la falda del Pedraforca des del qual es pot gaudir d’un impressionat panorama que va des de la cara nord del Pollegó Superior del Pedraforca fins a la Serra d’Ensija passant pel sector oriental de la Serra del Cadí, el Comabona.  El seu nom prové del fet que des d’aquesta cinglera es domina completament la vall de Gresolet.

Cal destacar que des d’aquest punt s’inicia l’accés al refugi Lluís Estasen, punt de partida per a l’ascensió del Pedraforca per la via nord  i centre neuràlgic d’accés a les moltes vies d’escalada existents en aquest massís.

LOCALITZACIÓ

Centre Astronòmic

El Centre Astronòmic del Pedraforca, situat a l’entrada sud de Saldes, està compromès amb la divulgació i la descoberta del cosmos. Compta amb dos telescopis (astronòmic i solar) i un planetari digital de darrera generació.

L’objectiu és oferir diferents activitats de descoberta del cosmos per a tot tipus de públic i que aquestes experiències ens ajudin a saber-nos un xic més …  part del cosmos.

Més info

Trobada d’Acordionistes de Maçaners

Cada juliol arriba l’esperada cita amb la música tradicional i l’acordió com a vehicle privilegiat d’expressió en la Trobada d’Acordionistes de Maçaners. Aquesta trobada és considerada en el món de l’acordió la trobada que recull més acordionistes històrics, aquells que en la seva joventut havien tocat l’acordió per amenitzar balls i festes dels pobles de muntanya, és per això que l’acordió diatònic és present en gairebé totes les actuacions de la trobada.

A més, al poble s’organitzen també  moltes activitats: fira d’artesans, música a les eres, concerts i balls populars.